Rólunk

Bodor Ágnes és a Kaláka Divatstúdió

Bodor Ágnes és a Kaláka Divatstúdió évtizedek óta színesíti Magyarország divatpalettáját.

Bodor Ágnes 1981-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Egyetem Textiltervező Tanszék Öltözködési Tárgyak Formatervező Szakán.

Egyedülállóan teremtette meg a ruhák és kiegészítők harmóniáját. Egy személyben tervezett felsőruházatot, hozzá anyagban és stílusban illően táskákat, cipőket, sapkákat, kalapokat, kesztyűket.
Kezdettől fogva az egyediséget, az eleganciát ötvözte a mindennapok viseletével. A minőségi anyagok használata az egyedi szabásvonalakkal és a mindig trendi kiegészítőkkel újra és újra divatot teremtett.
Az elegáns vonalvezetés és a legmagasabb követelményeknek is eleget tevő szabás és kivitelezés. Nevet teremtett Bodor Ágnesnek és a Kaláka Collectionnek Magyarországon és szerte Európában.

Több csoportos kiállításon vett részt,- nagy sikert és elismerést aratott többek között az Ernst Múzeumban, a Duna Galériában.

2003-tól divattervezőként önállóan dolgozva maga tervezi a ruhákat, cipőket, kiegészítőket.

Első üzlete a “Kaláka Collection Divattervezők Boltja” 1988-ban a Budai Várban nyílt meg.

Ezt, – miután a piaci igények a minőségi, de mégis megfizethető, nyugati színvonalú elegáns divatot igényelték,-  így jelenleg bemutatószalonként működünk a  Mammut 1-ben.

Sajátos, nőies szemlélete és gondolkodásmódja kortól és testalkattól függetlenül modern eleganciát nyújt az igényes hölgyeknek.

Az elegáns estélyi, koktélruhákon át az esküvői divat minden területén keresztül a szalagavató-és ballagóruhák, kosztümök, hétköznapi ruhák széles palettáján tervez és alkot.

Széles látásmódjára jellemzően a kiegészítőkre is gondolva cipőket, tánc cipőket, táskákat, öveket, sapkákat, kalapokat, stólákat is tervez.

A Szalon méretes ruhakészítéssel is foglalkozik, összhangot teremtve az igények és a megvalósíthatóság között.